David Enthoven is industrieel ontwerper, loopt marathons en trails. Florence Dauphin is licentiate lichamelijke opvoeding en begeleid autistische kinderen in een gespecialiseerde school. Beide hebben samen aan talrijke loopwedstrijden deelgenomen.

In 2013 beslist de directie van de school om met autistische kinderen deel te nemen aan de 20 kms van Brussel. Florence werft  collegas en andere lopers aan om te trekken en te duwen.  David zal rolstoelen  bouwen die voor deze wedstrijd aangepast zijn.

Een eerste prototype wordt volledig in hout opgebouwd. Het wordt in de bossen van Virton getest. Het blijkt een beetje zwaar en onstabiel te zijn. Een tweede eksemplaar, eveneens in hout, wordt lichter en breder uitgevoerd.  Met deze twee "Becasines" werd er aan de 20 kms van Brussel deeelgenomen in Mei 2015. De eerst liep het uit op 1 hr 40, de tweede op 2 hr 30.  Voor moeders en kinderen "de mooiste dag van hun leven" ! 

Het enthousiasme van de deelnemers motiveert David om aan dit project verder te werken. Hij ontwikkelt een nieuw onderstel in aluminium, met een industriele productie op het oog. Dit materiaal heeft eveneens technische voordelen ten opzichte van hout. Het nieuwe model is lichter,  stabieler en zo goed als onbreekbaar. Twee ploegen nemen met succes deel aan de 20 kms van Bastogne.

Deze nieuwe ervaring brengt nog meer verbeteringen met zich mee en twee nieuwe Becasines rijden de zware trail van Marche en Famenne uit zonder problemen. 10 Becasines lopen de 20 km van Brussel in mei 2017 en 20 Becasines nemen deel aan de trail van Rouvroy in oktober2017.

 De Bacasine wordt vandaag in series geproduceerd, met de samenwerking van 3 beschermde werkplaatsen.